23.05.2010 " VINE A CARDONA "

Benvolguts amics,

Tenim prevista una visita a Cardona per el proper dia 23 de maig. Farem un itinerari per conèixer el Castell, la Canònica de Sant Vicenç, la Muntanya de Sal i finalment faríem una passejada per l’atractiu Centre Històric de la ciutat. Us adjuntem informació de l’itinerari programat:


El Castell i l’Església www.cardona.cat


Construït sobre una muntanya des de la qual domina la conca central del Cardener, el castell de Cardona va ser, des del segle XI i fins al XV, el nucli residencial dels senyors de Cardona. El recinte està dividit meitat per meitat entre els pavellons senyorials i el recinte de la canònica de Sant Vicenç. En destaquen la Torre de la Minyona, el Pati Ducal, els seus baluards de defensa o les seves vistes sobre la Vall Salina. Pel que fa a la Canònica de Sant Vicenç, cal dir que és una obra unitària del segle XI.





Muntanya de Sal www.salcardona.com


Podreu conèixer el recinte Mina Nieves, una de les explotacions de sals potàssiques més importants d'Europa fins a l'any 1990. Contemplar una meravella de la natura: la Muntanya de Sal, diapir situat a la Vall Salina, i gaudir d'una àrea museogràfica, així com dels pous d'extracció (Alberto i Maria Teresa) i la maquinària d'un d'ells.



El Centre Històric www.cardona.com

Sota aquesta denominació hom identifica l’àrea urbana de la vila de Cardona que es correspon amb l’antiga vila murada d’època medieval. Els seus orígens es remunten al centre de mercat desenvolupat al peu del castell i la seva muntanya.


El viatge es farà amb autocar i les places són limitades a 45 persones. L’hora de sortida serà a les 7,00 del matí del diumenge 23 de maig, davant del taller mecànic del Guinovart, al Poble, a les 7,15 davant del Mercat Municipal pels acompanyants de la Platja, i a les 7,30 davant de l’Hotel Victòria, pels de Segur de Calafell. La primera visita esta prevista per les 10 del mati. Es prega puntualitat a la sortida.

Està previst dinar al Restaurant Pensió Cardener, a la mateixa Cardona.

Si estàs interessat amb viatjar i fer aquesta visita amb nosaltres, pots adreçar-te i fer la reserva al Tel. 669780201, de 9 a 13,00 i de 15,00 a 18 h., de dilluns a divendres, a l’adreça electrònica
amicsdelpatrimoni@hotmail.com, les 24 hores, o a qualsevol membre de la Junta, sent la data màxima per la inscripció per tot, el dia 18 de maig, manifestant la teva intenció d’acompanyar-nos i si amb tu ve algun/s acompanyant/s, indicant els noms que cada un. El cost és de 45 € per els acompanyants socis, i 50 € els no socis. Inclou viatge, les entrades i el dinar. Aquest import es cobrarà al mateix autocar.

No dubtem que serà del teu interès aquesta sortida, i per tant, degut a les places limitades i a la necessitat de poder tancar el viatge per la nostra part, et recomanem que facis la reserva el més aviat possible.


Rep una cordial salutació.

Jordi Miracle Torres
President d’A.P.C.